R2S grijpt naast de prijzen tijdens Smart Belgium Awards 2018

Route2school heeft haar Smart Care-nominatie voor de Belfius Smart Belgium Awards 2018 jammer genoeg niet kunnen verzilveren. Smart Belgium zet jaarlijks innovatieve projecten in de kijker die oplossingen zoeken én vinden voor actuele, maatschappelijke uitdagingen. Gisterenavond werden de winnaars in 5 categorieën gehuldigd tijdens het Smart Belgium Event in Brussel. ‘VRkeer – leerlingen fietsen veilig in virtual reality’ sleepte de publieksprijs in de wacht.

Geslaagde campagne

Route2school moest in de sterk bezette Smart Care-categorie helaas de duimen leggen voor ‘Githo Nijlen – E-buddy slaat alarm bij valpartijen’. Toch blikt het Route2school-team terug op een geslaagde campagne. “We stonden in een mooi rijtje met genomineerden en daar mogen we trots op zijn. De voorbije campagne heeft zeker een positieve invloed gehad op de naamsbekendheid van Route2school. De Smart Belgium Awards hebben ons dan ook een schitterend forum geboden om het brede publiek kennis te laten maken met onze aanpak en ons doel. Dit motiveert ons des te meer om te blijven streven naar een verkeersveilige situatie voor elk schoolgaand kind”, aldus Davy Janssens, professor Mobiliteitswetenschappen en verantwoordelijke voor de onderzoeksgroep Verplaatsingsgedrag bij Universiteit Hasselt.

Smart Belgium Awards 2018

Smart Belgium zet elk jaar de slimste, meest innovatieve en duurzame projecten in de kijker tijdens het Smart Belgium Event. Gisteren waagden 150 projecten in Brussel hun kans op winst in een van deze vijf categorieën: Smart City < 30.000 inwoners, Smart City ≥ 30.000 inwoners, Smart Company < 10 mio omzet, Smart Company ≥ 10 mio omzet en Smart Care. Route2school had een nominatie op zak in deze laatste categorie voor haar inzet op vlak van mobiliteit. Voor Smart Belgium is een project pas ‘smart’ als het een van deze acht maatschappelijke uitdagingen aangaat: circulaire economie, smart city diensten, onderwijs, energie, mobiteit, gezondheid en preventie, milieu en stadsontwikkeling.

Smart Belgium is een ecosysteem waarin innovatie centraal staat. Bedrijven en organisaties gaan samen met Belfius en de partners op zoek naar innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van lokale overheden, bedrijven, zorgcentra, scholen… Doelstelling is het creëren van een duurzame en slimme toekomst die inspireert tot nieuwe slimme projecten. Smart Belgium engageert zich om al die oplossingen zo breed mogelijk in te zetten en zo mee te bouwen aan een duurzame toekomst voor iedereen. Want één ding is zeker: aan ideeën, enthousiasme, technologie én kennis is er geen gebrek in België.