Ook Westerlo gaat aan de slag met Route2school

Westerlo trekt voluit de kaart van de verkeersveiligheid en start spoedig met een Route2school project. We kijken binnenkort door de ogen van de leerlingen en gaan, samen met de gemeente en de deelnemende scholen, op zoek naar de knelpunten op de schoolroutes en in de schoolomgevingen.

Hierbij alvast een warme oproep aan ouders en leerkrachten om zoveel mogelijk schoolroutes en knelpunten te registreren via het online Route2school platform of de app. Deze registraties zullen vervolgens vertaald worden in een digitale schoolroutekaart, de ideale tool om een verkeersveilige schoolomgeving te realiseren voor elk kind.

Met Westerlo voegt Route2school een 70e gemeente toe aan de lijst van deelnemende steden en gemeenten.