Ook stadsregio Turnhout start met Route2school

05/03/2018 – Route2school zal vanaf nu ook de verkeersveiligheid op schoolroutes in Stadsregio Turnhout helpen verbeteren. Concreet springen dus Turnhout, Oud-Turnhout, Vosselaar en Beerse mee op de kar van de digitale schoolroutekaarten.

Op zondag 4 maart trok de kindergemeenteraad van Vosselaar er, in de sneeuw, op uit om als eerste de Route2school applicatie uit te testen in hun gemeente. Ver moesten ze niet fietsen om de eerste knelpunten tegen te komen. Een geparkeerde auto op een fietspad of een gevaarlijk kruispunt zijn immers zaken die vaak voorkomen op schoolroutes.

De knelpunten die worden doorgegeven, worden geanalyseerd en vervolgens wordt er een oplossing voor gezocht. Gilles Bultinck, Schepen van Jeugd in Vosselaar, geeft aan dat er niet altijd drastische maatregelen nodig zijn om de verkeersveiligheid op schoolroutes te verbeteren: “Het promoten van alternatieve en vrij onbekende schoolroutes kan al een oplossing kan zijn.”

RTV ging samen met de kinderen op pad en polste naar hun reacties. Je kan het volledige fragment hier bekijken.