Ook Klein-Brabant springt op de kar van Route2school

26/10/2016 – Na Zemst, District Antwerpen, Bilzen, Riemst en nog andere Vlaamse steden tekent nu ook Klein-Brabant in voor Route2school. De Klein-Brabantse gemeentes en scholen werken in oktober rond het project Route2school en roepen massaal de hulp van leerlingen, ouders en leerkrachten in om mobiliteitsknelpunten vast te stellen.

Vier op de tien kinderen betrokken in een verkeersongeval tussen 2010 en 2012 waren op weg van of naar school. Om dat aantal verkeersongevallen terug te dringen en de verkeersveiligheid in schoolomgevingen te verbeteren, moeten scholen en gemeentes maatregelen nemen. “Een probleem begrijpen is echter een essentiële voorwaarde om een probleem te kunnen oplossen en dat leidde tot Route2school”, zegt projectverantwoordelijke Kevin Clijmans (IMOB, UHasselt). Met dat project helpt hij scholen en gemeentes de verkeersveiligheid van schoolroutes te analyseren.

“Dat gebeurt niet alleen met tekst en een lokalisatie op plan, maar ook met de nodige foto’s. Na de dataverzameling worden alle bijdrages geanalyseerd. Met die resultaten maken we dan digitale schoolroutekaarten, die we van heel Klein-Brabant ter beschikking zullen stellen. Dankzij de digitale schoolroutekaart kunnen we direct op de snel veranderende omgeving inspelen en steden en gemeenten met elkaar verbinden”, legt Kevin Clijmans uit. Hierdoor kunnen ook kinderen van buurgemeenten een veilige route van thuis tot school uitstippelen zonder meerdere kaarten te moeten raadplegen.

Lees het volledige artikel op Het Nieuwsblad online.