Met Charlie veilig op weg naar school in Beringen

Via Route2school kregen ouders, leerlingen, leerkrachten of jeugdbewegingen de mogelijkheid om  verkeersonveilige situaties onderweg naar school door te geven. Met die waardevolle informatie gaan de stedelijke diensten aan de slag en bekijken ze welke aanpassingen voor veiligere schoolroutes kunnen zorgen. “Stad Beringen is in 2019 in het project Route2school gestapt en daar zijn heel wat verkeersonveilige punten uitgekomen. Sommige punten kunnen we op korte termijn verbeteren, voor andere is de oplossing complexer”, vertelt schepen van Verkeer Jean Vanhees.

Via Route2school Educatie, het online leerplatform van Route2school, stippelen kinderen spelenderwijs een veilige route uit om zo hun verkeersinzichten aan te scherpen. Hiermee konden ze punten verzamelen en prijzen winnen die we hebben uitgereikt aan de betrokken school. 53 leerlingen wonnen fietsitems”, treedt schepen van Onderwijs An Moons bij. “Op een online kaart van Beringen brachten ze mascotte Charlie veilig naar school. De moeilijke verkeerssituaties op de kaart bestaan ook in het echt. Op deze manier leren kinderen zich veilig in het verkeer te begeven en dat liefst per fiets of te voet.”

Deelnemende scholen:
Vrije lagere school De Buiteling Paal
Basisschool GO! Het Ateljeeke Beringen-Mijn
De Brug Beringen
Stedelijke basisschool Koersel
Stedelijke basisschool De Hoeksteen Korspel
Vrije basisschool Het Klavertje Koersel
Vrije basisschool Westakker Beverlo
Vrije basisschool Picard Stal
VIBO Sint Barbara Beringen-Mijn

Proficiat aan alle winnaars!