Kinderen fietsen schoolroutekaart in

22/05/2018 – Dankzij Route2school heeft Dendermonde nu ook, net als heel wat andere Vlaamse steden en gemeenten, een schoolroutekaart. Ze werd op vrijdag 18 mei ingefietst door zo’n 180 kinderen.

“De kaart toont de meest aangewezen fietsroutes naar school, en geeft daarnaast ook een beetje uitleg over het verkeersreglement, waardoor deze kaart in de klas gebruikt kan worden”, zegt schepen van Mobiliteit Niels Tas (SP.A). “Voor de stad vormt ze mee een basis om knelpunten op de routes weg te kunnen werken.”

De provincie Oost-Vlaanderen, de stad Dendermonde, alle Dendermondse basis- en secundaire scholen, de lokale politie en de Fietsersbond werkten deze schoolroutekaart samen uit. Het  hele project werd gecoördineerd door Route2school. “Met de smartphone hebben we eerst de gevaarlijke punten op weg naar school op foto gezet”, vertelt Bavo, die de kaart gisteren mee kwam infietsen. “De politie heeft dan nagekeken hoe die vermeden kunnen worden via alternatieve routes en trage wegen. Het is een gemakkelijke kaart, want ze is ook digitaal te gebruiken.”

“We hechten veel belang aan de veiligheid van onze scholieren”, zegt gedeputeerde Peter Hertog. “Vaak zijn er alternatieven voor drukke steenwegen die veiliger en rustiger zijn. En een opfrissing van het verkeersreglement kan nooit kwaad. Ook dat is op de kaart gezet.”

Artikel uit Het Nieuwsblad/Regionaal: Dender van zaterdag 19 mei 2018 // Auteur: svov // Foto: SVL (Het Nieuwsblad)