Deelnemende steden en gemeenten

Route2school is actief in Vlaanderen en heeft in augustus/september 2016 een eerste project in Zemst (Vlaams-Brabant) afgerond. Het aantal meldingen in de Vlaams-Brabantse gemeente liep snel op: in totaal werden meer dan 65 mobiliteitsknelpunten geïdentificeerd. De gemeente kampte hoofdzakelijk met twee problemen: een verwarrende voorrangsregel op kruispunten en het verkeersgedrag van ouders nabij de schoolomgeving. Ouders reden bijvoorbeeld met de auto toch in schoolstraten, hoewel de schoolstraat bij het begin en het einde van een schooldag een half uur is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.  Dat zorgde voor gevaarlijke verkeerssituaties. Op basis van de resultaten heeft het gemeentebestuur beslist om enkele maatregelen door te voeren, waaronder het inzetten van wijkagenten om in schoolomgevingen gerichte acties te voeren naar het verkeersgedrag van ouders.

Het Route2school-team hield al halt of houdt binnenkort halt in de volgende gemeenten:

1. Zemst
  2. Peer