Ethias logo

Ethias zet schouders onder Route2school

Route2school mocht zopas Ethias verwelkomen als nieuwe partner. De komende 3 jaar zal de verzekeraar samen met Route2school streven naar een verkeersveilige schoolomgeving voor elk kind.

Ethias kent immers als geen ander de mogelijke gevolgen van een onveilige woon-schoolverplaatsing. Samen met Route2school willen zij er dan ook alles aan doen om ongevallen in de schoolomgeving en op de schoolroutes te vermijden. Heel wat kinderen fietsen en wandelen bij voorkeur naar school, maar de verkeerssituatie onderweg of aan de schoolpoort maakt dat soms erg moeilijk. Vier op tien kinderen die betrokken zijn bij een verkeersongeval, zijn op weg van en naar school. Ruim negen op tien van deze ongevallen gebeuren buiten de onmiddellijke schoolomgeving, op de schoolroute. Bovendien is 80% van de kinderen tussen zes en veertien jaar bang in het verkeer.

Werk aan de winkel dus, want een veilige route naar school en een verkeersveilige schoolomgeving maken het verschil, elke dag opnieuw.